Mjere za sprječavanje i suzbijanje COVID-19 od 21.03.2022.

Poštovani roditelji,

Prema donesenim mjerama HZJZ-a za sprječavanje  suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 i postupanje s oboljelima i bliskim kontaktima, ovim putem želimo naglasiti bitne izmjene koje se odnose na rad vrtića:

 1. Kod kontakata izvan kuće na djecu predškolske dobi ne primjenjuju se posebne epidemiološke mjere, odnosno djeca ne trebaju ići u samoizolaciju.
 2. Kod kućnog kontakta – djeca predškolske dobi koja nisu oslobođena samoizolacije temeljem preboljenja i/ ili cijepljenja , ostaju kod kuće za vrijeme trajanja izolacije pozitivnog ukućana.
 3. Kod kućnog kontakta – djeca predškolske dobi koja su oslobođena samoizolacije temeljem cijepljenja i/ili preboljenja ne trebaju ostati kod kuće, te se testiraju odmah nakon zadnjeg kontakta i 5-7 dan od kontakta.
 4. Djeca sa simptomima bolesti: povišena temperatura, izraziti kašalj, osip, proljev i povraćanje ostaju kod kuće ili roditelj na poziv dolazi po dijete u vrtić.
 5. Dosadašnje mjere vezano za zaposlenike i roditelje/posjetitelje, te prostor vrtića ostaju na snazi do daljnjeg:
  • svi zaposlenici izvan prostora odgojne skupine u kojoj rade i svi roditelji/posjetitelji dužni su nositi zaštitne maske za lice u zajedničkim prostorijama
  • i dalje je važno provoditi pojačanu higijenu i dezinfekciju ruku i površina
  • i dalje je preporuka držanje distance u okvirima mogućeg
  • i dalje se provodi redovito provjetravanje zatvorenih prostora vrtića
  • i dalje su na snazi preporuke za održavanje roditeljskih sastanaka i individualnih konzultacija uz predočenje Covid potvrda, te uz preporuku održavanja uz otvorene prozore

Molimo Vas da se i dalje pridržavate preporučenih mjera u interesu kontinuiranog rada vrtića.

Iako su djeca izuzeta od mjera samoizolacije, to se ne odnosi i na zaposlenike vrtića.

Stoga je važno da se svi ponašamo odgovorno, kako ne bismo došli u situaciju da djeca mogu u vrtić, a s njima nema tko raditi.

Hvala na razumijevanju i suradnji,

 

Marica Prstačić Ljubić

Osnivač i zdravstvena voditeljica vrtića

Pojatno, 21.03.2022.