Kroz dan planiramo i serviramo 4 obroka vodeći brigu o kalorijskim i nutritivnim potrebama djece predškolske dobi. U našim jelovnicima svakodnevno su zastupljeni sezonsko povrće i voće, meso ili riba, grahorice, žitarice, mlijeko i mliječni proizvodi. Kroz tjedan serviramo različite vrste kruha, a za doručak dva napitka kako bi djeca mogla birati. Svježe voće poslužuje se kao međuobrok između doručka i ručka, a kada u tom periodu idemo na neke aktivnosti izvan vrtića voće nosimo sa sobom.
U našim čajnim kuhinjama pripremaju se „mali obroci“ doručak i užina, a ručak za nas priprema „High catering j.d.o.o.“. Implementirali su HACCAP sustav kontrole namirnica i poslovanja u svojoj kuhinji i strogo se pridržavaju svih pravila i preporuka propisanih od nadležnih ministarstava.
Jednom tjedno na jelovniku je domaći kolač koji se priprema u u našoj kuhinji u Luki.
Svakom djetetu koji boravi u vrtiću više od pola dana treba ponuditi kvalitetnu i raznovrsnu hranu, pripremljenu tako da mu je primamljiva i ukusna.
Naša djeca imaju mogućnost sudjelovanja u cijelom procesu „od sjemena do tanjura“ te neke obroke pripremaju sami, od povrća i voća koje su sami uzgojili u našem Bio vrtu.
Obroci u društvu vršnjaka potaknuti će dijete da kuša hranu koju inače odbija, prije će poželjeti jesti samostalno, usvajati će pravila lijepog ponašanja za stolom i uživati će u društvenom aspektu prehrane koji je također vrlo važan.