O nama

Dječji vrtić „Smokvica“ je počeo s radom 6.12.2005. godine u našem centralnom vrtiću u Pojatnom. Vrtić je osnovan s namjerom da roditeljima iz Pojatna i okolnih mjesta osigura sigurno i poticajno mjesto za njihovu djecu dok ne mogu biti s njima.

U dvije odgojne skupine i u ograničenom prostoru nažalost nismo mogli upisati svu djecu čiji su roditelji za time iskazali interes.
U želji da osiguramo dovoljno mjesta za svu djecu iz okruženja odlučili smo proširiti naš vrtić, te od 1.10.2014. djelujemo i u našem područnom vrtiću u Luki. Trenutno, u dva objekta i 4 odgojne skupine vrtić može polaziti do stotinu djece u dobi od navršene jedne godine do polaska u školu.

Centralni vrtić Pojatno

Naš centralni vrtić djeluje u namjenski uređenom i opremljenom prostoru od 120 m2 u Pojatnom,  M.Gupca 92.

Zgrada u kojoj je smješten centralni vrtić u vlasništvu je Grada Zaprešića s kojim smo sklopili  Ugovor o zakupu poslovnog prostor i Ugovor o sufinanciranju predškolskog programa.

S obzirom da je to relativno skučen prostor za 45-ero djece u dobi od 1-7 godina, uredili smo i igraonicu u našoj dvorišnoj zgradi u kojoj provodimo kraće i neke od integriranih programa.

Vanjski prostor daje nam mogućnost kvalitetnog i sadržajnog boravka na zraku jer su nam na raspolaganju: natkrivena terasa, popločeno dvorište, dječje i sportsko igralište i naš Bio vrt.

Dječje i sportsko igralište dijelimo s polaznicima Područne škole Pojatno i svim mještanima Pojatna. To je javni prostor koji je Mjesni odbor Pojatno uredio za potrebe svih nas. Hvala im na tome!

Područni vrtić Luka

Od 1. listopada 2014. godine Dječji vrtić Smokvica djeluje i u Luki, Trg sv. Roka 4, a prostor u kojem vrtić djeluje u vlasništvu je Općine Luka.

Nakon provedenog natječaja, Općina Luka s nama je sklopila Ugovor o zakupu poslovnog prostora i Ugovor o pružanju usluga predškolskog odgoja i obrazovanja na području općine Luka. Na korištenje nam je predan namjenski uređen i opremljen prostor ukupne veličine 400 m2. U želji da unaprijedimo pedagošku praksu koja se u vrtiću provodi uradili smo neke preinake u unutarnjem prostoru i dodatno  ga opremili namještajem i didaktikom  koji nam je potreban za provođenje naših kraćih i integriranih programa. Sada taj prostor pruža optimalne uvjete za boravak do 50 djece u dobi od 1-7 godina u dvije redovite skupine, kao i za polaznike Programa predškole.

Kvalitetan boravak na zraku osiguran je na dvije prostrane terase uz svaku sobu dnevnog boravka, te na dvorištu vrtića sa sadržajima koji djecu potiču na kretanje i aktivni boravak na zraku.